Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 2 december 2016

En eloge till kommunstyrelsens arbetsutskott och tips till alla delårsboende här i kommunen som har fyllt sextiofem!

Idag ska jag ge kommunstyrelsens arbetsutskott en eloge efter att ha läst i tidningen att det beslutat att låta alla som är folkbokförda i Borgholm få broddar gratis att ha under sina skor när det är halt ute. 
Klokt beslut som kan leda till att många äldre förskonas från fallskador i samband med halkolyckor. Klokt av arbetsutskottet att nu fatta ett sådant beslut helt på egen hand för att slippa onödig långbänk i politiken. Ett beslut som borde ha kunnat tas redan för många år sedan. 
I Kalmar kommun på fastlandet var det nyligen stor politisk strid om ett liknande förslag om utdelning av broddar till dom äldre. Det föll visst på att förslaget hade kommit från fel håll och därför fått nej av rena prestigeskäl från den politiska majoriteten i kommunfullmäktige. Så urbota dumt och tråkigt! 
Härligt att vårt egen kommunledning i detta fall kunnat agera resolut och förståndigt! Det borde dom göra oftare när det är frågor som är alldeles självklara! 
Ett litet tips till er som fyllt sextiofem år och som är delårsboende här i kommunen men folkbokförda i någon annan kommun. Passa på att folkbokföra er här redan nu, så kan ni hämta era broddar alldeles gratis på kommunens bibliotek från och med den 14 december, dagen efter Lucia. Klicka här så kan ni fixa folkbokföringsändringen redan idag via nätet genom anmäla flyttning till er öländska adress (Obs! Innebär inte att posten eftersänds!). 
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar