NÄSTA DIREKTSÄNDNINGAR från Stadshuset i Borgholm blir:
  • Från SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
  • från KOMMUNFULLMÄKTIGE samma kväll måndag den 20/11 med start kl 18: Debatt och beslut om kommunstyrelsens budgetförslag och taxeförslag inför 2018. Kallelse med övriga ärenden. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 18
  • från KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 13
  • från SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 2 december 2016

En eloge till kommunstyrelsens arbetsutskott och tips till alla delårsboende här i kommunen som har fyllt sextiofem!

Idag ska jag ge kommunstyrelsens arbetsutskott en eloge efter att ha läst i tidningen att det beslutat att låta alla som är folkbokförda i Borgholm få broddar gratis att ha under sina skor när det är halt ute. 
Klokt beslut som kan leda till att många äldre förskonas från fallskador i samband med halkolyckor. Klokt av arbetsutskottet att nu fatta ett sådant beslut helt på egen hand för att slippa onödig långbänk i politiken. Ett beslut som borde ha kunnat tas redan för många år sedan. 
I Kalmar kommun på fastlandet var det nyligen stor politisk strid om ett liknande förslag om utdelning av broddar till dom äldre. Det föll visst på att förslaget hade kommit från fel håll och därför fått nej av rena prestigeskäl från den politiska majoriteten i kommunfullmäktige. Så urbota dumt och tråkigt! 
Härligt att vårt egen kommunledning i detta fall kunnat agera resolut och förståndigt! Det borde dom göra oftare när det är frågor som är alldeles självklara! 
Ett litet tips till er som fyllt sextiofem år och som är delårsboende här i kommunen men folkbokförda i någon annan kommun. Passa på att folkbokföra er här redan nu, så kan ni hämta era broddar alldeles gratis på kommunens bibliotek från och med den 14 december, dagen efter Lucia. Klicka här så kan ni fixa folkbokföringsändringen redan idag via nätet genom anmäla flyttning till er öländska adress (Obs! Innebär inte att posten eftersänds!). 
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar