MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 13 december 2016

Onödigt fullmäktigemöte utan något att besluta om

Igår var sista kommunfullmäktigemötet för i år. Det tog ganska exakt en och en halv timme, inklusive paus med kaffe och de Heliga smörgåsarna. Du kan följa det om du klickar här. 
Applåder bland ledamöterna blev det inte bara för dom Heliga S denna gång. Dom första applåderna gällde kommunens fina placering i SKL:s rankning av bästa skolkommuner. Man kunde av det hela nästan tro att förtjänsten för denna placering till stor del var den nye socialdemokratiske ordförandens i utbildningsnämnden - som nu fick presentera sig för första gången - men placeringen bygger på vårterminens betyg, d v s långt innan den turbulens inom utbildningsförvaltningen som ledde till att dåvarande ordföranden hoppade av och utbildningschefen fick kicken och som det ännu inte är färdigstädat efter.
Gårdagens kommunfullmäktigemöte var väldigt märkligt så tillvida att det togs inga beslut - mer än att godkänna dagordningen för sammanträdet och att ett sammanträde ska ställas in som var tänkt att hållas nästa år i februari, något som lika väl hade kunnat beslutas vid nästa möte i januari. Dessutom utsågs en ny ordförande till valnämnden efter en som avsagt sig, något som inte precis brådskade eftersom det är nästan två år fram till nästa val då valnämnden ska börja sitt arbete. 
I brist på något att besluta om hade likaväl även gårdagens kommunfullmäktigemöte kunnat ställa in, men då hade ju inte ledamöterna fått sina julsmörgåsar och det var väl där skon klämde. 
Ganska dyra smörgåsar kan man nog säga eftersom det kostar bortåt trettio tusen kronor att ha ett kommunfullmäktigemöte även när det inte tas några beslut. Förutom smörgåstrakteringen är det annonseringen i tre olika tidningar, särskilt inkallad personal och reseersättningar som kostar. Samt att varje närvarande ledamot ska ha var sin femhundring för att dom är där.
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar