November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 9 december 2016

Snipp snapp snut så var den sagan slut!

Är du en av dem som gluttat lite på Lubbes adventskalender från 2013 och undrat vad det här är för en figur bakom lucka nio som står och "lutar" på en torkad fisk? 

Den NIONDE på Annadagen
läggs lutfisken på lut
En sagofarbror är i berättartagen
men snipp snapp snut
så är den sagan slut
Jo det är "sagofarbrorn" Magnus Lagerlöf som redan då var "på G" med sitt fantasihotell på Ekerum - som för övrigt helt nyligen fick tummen ner från Länsstyrelsen redan i planeringsstadiet. Så precis som jag förutspådde för tre år sedan: Snipp snapp snut så var den sagan slut! 
Sagan om jättehotellet med hundratals arbetstillfällen har nog aldrig varit tänkt att bli verklighet utan får väl snarast ses som ett lockbete från sagofarbrorn för att kunna linda politikerna kring sina fingrar och gå med på allt möjligt som dom verkligen borde akta sig för, som t ex markexploatering i Rällaskogen och att stå för kostnaderna för Ekerums planarbeta.
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar