UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

torsdag 8 december 2016

Makthavarna äter, dricker och blir masserade och medborgarna betalar!

Aftonbladet bjöd igår på detta:  

Karta: Så ser det ut i din kommun

Champagne. Massage. Lyxresor. Aftonbladet granskar hur offentliga Sverige lägger nästan 5,7 miljarder kronor på representation, kurser och konferenser. Varje år.
Fem komma sju miljarder uppdelat på landets tio miljoner invånare blir cirkus femhundrasjuttio kronor per skalle och år - gammal som ung. En familj på två vuxna och en liten bebis får således lägga 3 gånger 570 kronor, d v s sjuttonhundra spänn per år för det offentliga Sveriges förlustelser. Pengar som den unga nyblivna familjen kanske kunnat använda bättre. 
På Aftonbladets karta har man också kunnat klicka sig fram till varje län och sen till varje kommun. Läget verkar då ungefär lika illa i Borgholms kommun som för landet i stort. Borgholms kommun gör av med i snitt 274:- per invånare för den här typens verksamhet. Medan landstinget snor 231:- per invånare för motsvarande. Totalt får således varje invånare i Borgholms kommun betala 505:- i år till vad som så vackert kallas "representation" och liknande för sina makthavare i kommunen och i landstinget. Allt enligt Aftonbladet.
En sån där femhundring hade en kommunmedborgare ju istället kunnat använda till att själv få gå på ett julbord och njuta loss! Hade kanske känts bättre.
Klen tröst i sammanhanget är att invånarna i Mörbylånga kommun drabbas än värre och får betala ännu mer för sina kommunala makthavares förlustelser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar