TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 20 december 2016

Stängda dörrar hos socialnämnden idag. Ska nämnden ingripa mot återstoden av "chefstrojkan"?

Vad håller dom egentligen på med i socialnämnden? Det bestämdes ju redan före det senaste valet att nämndernas sammanträden i vår kommun i princip skulle hållas öppna för insyn - så att allmänheten och pressen skulle kunna komma dit och lyssna. Utom för vissa speciella ärenden som gällde enskilda personer, som t ex vid myndighetsutövning. Nämnderna har löst det på sätt att den första delen av sammanträdena har varit öppna och sedan har det varit en sluten del på slutet för sådana ärenden där allmän insyn ej varit lämplig. 
Utbildningsnämnden har under året dock haft flera helt stängda sammanträden - vilket delvis kan bero dom förhållanden i ledningen som bl a lett till att utbildningschefen har fått gå. 
Men nu har socialnämnden två gånger i rad kallats till helt slutna sammanträden och då börjar man verkligen undra varför. Vad är det som man till varje pris vill dölja? 
Att socialchefen sagt upp sig och slutar i januari är på intet sett oväntat och får väl ses som en följd av det tidigare upproret mot chefstrojkan på socialförvaltningen, där socialchefen själv var en av dom tre. Socialchefen ville väl undvika att liksom utbildningschefen bli tvingad bort under förödmjukande former. 
Men problemen på socialförvaltningen finns kvar och försvinner inte med att Eva Ekman slutar. De båda andra i trojkan finns ju kvar och tycks även efter det som hänt ha fortsatt med sitt skräckregemente. Personal som inte stillatigande har funnit sig har även det senaste året utsatts för trakasserier, vilket i sin tur lett till långtidssjukskrivningar. Missförhållandena har således inte upphört och nämnden borde naturligtvis ingripa, ju förr desto bättre! 
Men detta kan ju inte tas som anledning att hålla hela sammanträdena stängda för insyn. 
Socialnämndens decembersammanträde som skulle ha hållits nu på torsdag och till större delen vara öppet är nu tidigarelagt till idag och hålls helt och hållet stängt för insyn. 
Av kallelsen framgår att socialnämnden bl a ska prata om framtida behov av boenden för personer över 65 år, om "nya tider" och om delade turer samt om hur hemtjänsten ska kunna användas.
Är det verkligen något att hemlighålla hur politikerna i nämnden ser på dom sakerna och vad det ges för information om dessa frågor? 
Kommentera gärna!

1 kommentar:

 1. Nu har Kommunstyrelsen ett ypperligt tillfälle att göra sig av med de två kvarvarande despoterna inom Socialförvaltningen,Yvonne Berneke och Hillevi Österbo.
  Men det vågar dom inte.
  Personliga förhållanden, hållhakar och indirekta hot kommer man tydligen långt med i Borgholms Kommun.
  Kommunstyrelsen har struntat i personalens välmående i så många år nu så varför skulle dom helt plötsligt se till så att vi inte behöver vara rädda längre för dom här två människorna.
  Berneke sprider skräck och hotelser omkring sig dagligen genom en härskarteknik som hon har utvecklat till ett knivskarpt arbetsredskap och praktiserar detta dagligen mot alla i hennes omgivning.
  Kommunstyrelsen är något som ingen av oss anställda inom Borgholms kommun tar på allvar eftersom de inte tar oss på allvar.
  Socialnämnden är bara ett stort skämt för oss med den nepotism, av sällan skådat slag, som försiggår där med Gunilla Johansson som håller i taktpinnen.
  Att Ilko Corkovic över huvud taget inte ens är medveten om detta eller låtsas som om att det inte finns blir ju än mer skrattretande.
  I Borgholms kommun ska alla som är anställda utom de med chefs- eller tjänstemannaposition hålla käften och vara glada så länge dom får vara kvar för om inte annat så ser Yvonne Berneke och Hillevi Österbo till att du vet din plats.
  Varför är det ingen i Kommunstyrelsen som reagerar mot dessa två fruktansvärda människor som gör vårat arbete, som vi älskar under normala omständigheter, till en pina?
  Varför??
  Varför?
  Varför...

  SvaraRadera