MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

onsdag 14 december 2016

Öppet nämndsammanträde i Löttorp idag - med återrapportering om konsten att strula bort statsbidrag

Vad är det egentligen som utbildningsnämnden ska ha för sig i Löttorp idag? 
Dom är kallade att samlas på Kalk klockan 10. Knappast kan det väl vara avtackningsmåltid för sparkade Lars Bylund? Han hade ju inte längre nämndens förtroende och kostade också en miljon att bli av med. Hur som helst är restaurangen stängd så dags, så vad nämnden har för sig därinne blir bakom lyckta dörrar. 
Därefter återsamlas nämnden kl 13 på Åkerboskolan och ska då ha öppet sammanträde, där allmänheten får vara med och lyssna. Tyvärr är jag upptagen på annat håll och kan inte vara med och filma och direktsända mötet.
Men annars skulle det vara intressant att vara med där, inte minst under punkten sex, som handlar om återrapportering om hur man lyckats att strula bort statsbidragspengar - ni minns kanske hur utbildningsnämnden fick ett öronmärkt statsbidrag på 9,1 miljoner under det tydliga villkoret att pengarna måste användas under 2016. Men nämnden har suttit och rullat tummarna medan året rullat på istället för att passa på och ta vara på möjligheten. Något som borde intressera både kommunens skattebetalare och revisorer. Det är fritt fram för vem som helst att gå dit och lyssna. Även att filma med mobilkamera och lägga ut på nätet.  
Lite elakt kan man väl säga att kanske i vart fall den miljon som man lagt på att bli av med Bylund kan räddas tillbaka i form av statsbidrag genom att redovisas som kostnad för nödvändig åtgärd för att förbättra kommunens utbildningsväsende. Förutsatt att pengarna är utbetalade före årsskiftet. 
Här är kallelsen med hela ärendelistan.
Ha en bra dag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar