Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 30 april 2017

April - en underbar månad här på Öland

Apropå  Peter BoströmÖlandsbladets chefredaktör - så tänker vi nog ganska lika, han och jag, förutom att han är omåttligt intresserad av sport, något som jag är totalt ointresserad av. Han brukar bjuda på utmärkt skrivna ledarartiklar i tidningen, där jag för det mesta håller med honom helt och fullt i det han skriver och hans krönikor är underhållande och bra. Med roliga små tillägg på slutet.
Men i åtminstone ett fall nyligen har jag inte kunnat hålla med honom alls. Och det var när han härförleden skrev om månaden april som han tydligen hatade och "skulle kunna mörda" (ja, läs själva här!)
Dessa härliga tidiga koltrastmorgnar. Med oavbruten utomhuskonsert - som t ex just nu. Denna tidiga vårblommeprakt, inte minst blåsippornas färgexplosion i början av månaden. Och den späda grönskan som spricker ut. Allt är obetalbart och oersättligt! April är en underbar månad. Sen må det blåsa, vara grått och regna småspik mellan varven, det spelar ingen roll, för jag älskar april. Just här på Öland! 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar