MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

onsdag 19 april 2017

Det mest pinsamma under fullmäktigekvällen leder till en fråga som kräver svar: Hur många av dom gamla på våra äldreboenden ska behöva dö av undernäring innan måltidsutredningen ens har börjat?

Det mest pinsamma under hela fullmäktigekvällen igår var nog ändå när medborgarförslaget om förbättrade måltider vid våra äldreboenden - innebärande att det alltid ska finnas två rätter att välja emellan, ett salladsbord värt namnet samt dessert vid huvudmålet - blev grundligt nedröstat av de folkvalda. Det var knappt att de som väckt medborgarförslaget ens gavs en chans att få en syl i vädret innan kommunfullmäktiges ordförande Eva-Lena Israelsson (S) försökte dänga klubban i bordet för att avfärda förslaget som "besvarat". 
Lyckades dock hejda henne så att förslagsställarna Birgitta Lundman och Ene Kraner hann få  komma till tals. Den debatt som sedan följde - om man nu ska kalla den debatt var synnerligen skral. Av kommunfullmäktiges ledamöter var det utöver ordföranden enbart kommunalrådet Ilko Corkovic (S) och undertecknad (från nya Öp) som hade något att säga. Övriga partiers ledamöter - dom som ens var där - och BEAB:s närvarande representanter teg. Ilko fick sin vilja igenom med röstsiffrorna 32 - 2, d v s att medborgarförslaget skulle anses som "besvarat" med hänvisning till en utredning som inte ens har kommit igång. Förutom att undertecknad röstade för bifall till medborgarförslaget, så var det bara en sverigedemokrat som vågade göra detsamma. Alla dom andra röstade som Ilko. 
Krasst räknar hinner många på våra äldreboenden dö av undernäring innan utredningen ens har börjat. Det är skrämmande många på landets äldreboenden som dör av undernäring bara för att måltiderna inte är tillräckligt aptitliga.
HÄR kan du följa hur kommunfullmäktige behandlade detta redan illa hanterade ärende när det till slut skulle avgöras. Sexton minuter totalt. Tystnaden hos de flesta partierna och själva omröstningen talar sitt tydliga språk. Och det här ska vara dom folkvalda!!!
Det är sånt här som leder till politikerförakt bland vanligt folk. Jag skäms på kommunfullmäktiges vägnar. 
Jag frågar nu dom av kommunens folkvalda som inte ville bifalla medborgarförslaget: - Hur många av dom gamla på våra äldreboenden ska behöva dö av undernäring innan måltidsutrredningen ens har börjat?
Kommentarer 

1 kommentar:

  1. Har ingen av de folkvalda politikerna själva någon anhörig på något äldreboende eller vad tänker de med?
    Lena

    SvaraRadera