UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

fredag 28 april 2017

Bra symbol för staden - men hur skulle kommunstyrelsen ha gjort om dom fått båda namnen serverade på ett fat?

Själv tycker jag att båda namnen - Tuppen Borge och Påskar - var bra och att tuppen nu har fått en annan status genom att ha fått ett namn! 
Redan förra året var påsktuppen på torget Ölands mest fotograferade motiv och lär vara det även i år. På det här viset har staden fått en egen symbol som kanske är lite roligare än ett nedbrunnet slott utanför stadsgränsen. I synnerhet om man tänker på hur plågsamt ölänningarna med tvångsarbete har fått slita på byggandet av detta slott i olika omgångar. 
Borgen på ruinens brant påminner om det dystra förgångna. Tuppen kan väcka oss till en glad och bra framtid!
Det är tveksamt hur kommunstyrelsen skulle ha gjort ifall dom fått båda namnen serverade på ett fat att välja emellan. Förmodligen skulle dom ha tillsatt en tjänstemannautredning för att komma med ett förslag som sedan skulle gå på remiss till de politiska partierna för att sedan återkomma till kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunstyrelsen. Men att göra något så enkelt som att fråga medborgarna - ack nej! 
Ha en trevlig fortsättning på fredagskvällen!  
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar