NÄSTA DIREKTSÄNDNINGAR från Stadshuset i Borgholm blir:
  • Från SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
  • från KOMMUNFULLMÄKTIGE samma kväll måndag den 20/11 med start kl 18: Debatt och beslut om kommunstyrelsens budgetförslag och taxeförslag inför 2018. Kallelse med övriga ärenden. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 18
  • från KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 13
  • från SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

onsdag 12 april 2017

Varning för bedragare!

Nu på förmiddagen har jag fått detta meddelande via e-post där med en av ledamöterna i kommunfullmäktige som uppgiven avsändare:
Jag hoppas att detta når dig i tid. Jag gjorde en resa till Kiev, Ukraina och min väska blev stulen med mitt internationella pass och mina kreditkort inuti. Ambassaden är villig att hjälpa mig att ta ett flyg utan mitt pass, jag behöver bara betala för biljetten och hotellräkningarna. Till min förfäran kan jag inte få tillgång till mina pengar utan mitt kreditkort och kontakt med min bank, men de behöver mer tid för att kunna ge mig ett nytt kort. I den här olyckliga situationen tänkte jag fråga om ett lån som jag kan betala tillbaka så fort jag kommer tillbaka. Jag behöver verkligen vara med på nästa flyg. Jag behöver 18,500 sek. Berätta om du kan hjälpa mig genom Western Union eftersom det är det bästa alternativet jag har.   
Låt mig veta om det är möjligt.  
Jag ser fram emot ditt svar.
Inser naturligtvis genast att detta är en bluff, där bedragaren eller bedragarna har lyckats ta sig in i den förmodligen helt ovetande kommunfullmäktigeledamotens mejlbox och på den vägen kommer över dennes hela mejladressregister och nu försöker lura mejladressaterna att sätta in pengar på ett konto som bedragarna kan förfoga över. 
Vill nu varna alla andra som kan ha fått motsvarande mejl, så att dom inte skickar pengar som dom sedan kan känna sig helt blåsta på. Att den i mejlet namngivne fullmäktigeledamoten verkligen skulle sitta i knipa och sakna pengar till flygbiljett och hotellräkning tror jag inte för ett ögonblick, så jag försöker få kontakt med honom och informera honom om intrånget i hans e-postbox.
Har också informerat Ölandsbladet! Ska dessutom polisanmäla begrägeriförsöket och uppmanar andra som råkat ut för det att göra detsamma!
Såna fräcka bedragare det finns! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar