MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 25 april 2017

Trettiofem minutrar med socialnämnden

Tänk så bra det har blivit nu med nämndernas öppna möten! Har man inte tid och möjlighet att vara med på plats, så kan man följa dem i efterhand på nätet. Som t ex socialnämndens sammanträde igår, som var det första sedan den nya socialchefen Anna Trofast Hasselbom tillträdde den 1 april. 
Jag hade inte tid igår men idag på förmiddagen gick det bättre att sitta hemma och lyssna igenom dom 35 minutrarna där mötet var öppet. Inga stora saker direkt och Anna höll - till skillnad från företräderska Ewa Ekman - en låg profil och försökte inte styra och ställa på samma sätt. 
Den som mest pratade hela tiden var ordföranden socialdemokratskan Gunilla Johansson och den enda av ledamöterna som försökte sig på någon sorts diskussion var Eddie Forsman. Han har faktiskt skärpt till sig sedan han blev petad som moderaternas ledare av Marcel van Luijn (vars fru sedan har blivit strategiskt placerad i socialnämnden). Bland övriga ledamöter uppfattade jag bara att det var det nya kommunfullmäktigepartiet Tysta Bänkens (TB:s) representanter Bengt Jonsson (f d S) och Zizzios Reizopoulos som yttrade sig. Genom att fråga något alldeles på slutet av av det öppna mötet. Ett slags undantag från deras sida som bekräftar regeln för dem.
Från övriga närvarande politiker i nämnden - Mikael Palmqvist (S), Adbulla Zueitter (V), Charlotte Håkansson von Luijn (M), Mikael Larsson (C), Magnus Ståhl (S) och Jörgen Jannerstrand (M) hördes ingenting alls under något av ärendena. Sistnämnda presenterade sig dock utförligt för den nya socialchefen innan själva ärendena började.
Har du själv lust att se och lyssna kan du klicka HÄR och t ex höra den nya socialchefen presentera sig! Fast det börjar med upprop...
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar