Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 26 april 2017

Skavlan på Strand igen

Ikväll blir det åter en "Skavlankväll" kring Borgholms stads historia på Strand. Det kommer handla om dom sista tjugo åren innan staden upphörde vid årskiftet 1970/71. Bland "Skavlans" gäster ikväll finns bl a den fenomenale berättaren Per Hansson, som var stadens siste stadsingenjör och som faktiskt har fått ett torg uppkallat efter sig, Pers torg vid Inre hamnen*. Och flera andra som kan berätta om staden på den tiden.  
Föreställningen börjar kl 18 och det är fritt inträde!
"Skavlankväll" på Strand
 *) Fotnot: Själv har jag fått en återvändsgränd uppkallad efter mig nere i Mörbylånga, i alla fall enligt Ölandsrevyn  :-) 
Kommmentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar