Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 20 maj 2013

Annandag Pingst med premiär för egna sändningar från kommunfullmäktige


Så är det då Annandag Pingst, helgdagen som den svenska regeringen har lyckats förvandla till en vanlig arbetsdag för de flesta. Något som de flesta svenskar snällt och lydigt har accepterat. 
I Norge däremot är denna dag fastslagen som arbetsfri helgdag. Trots att deras nationaldag - Syttende mai - naturligtvis också är helgdag! Plus Skärtorsdagen!
Men här på Öland har Borgholms kommunfullmäktigeordförande Jan Erici haft det dåliga omdömet att kalla till ett kommunfullmäktigesammanträde just ikväll. Så här får pingsthelgen ett abrupt slut! 
Av kallelsen att döma ser det ut att bli ett tämligen trist och snabbt avklarat möte. Det sista kan ju vara bra eftersom det blir premiär för mig att sända mötet i direktsändning på internet. Och då hinner jag förmodligen se "Borgen" som går i TV1 efteråt och börjar kl 21.00. Apropå den danska TV-serien, vars namn anspelar på Christinansborg (ett gammalt slott i Köpenhamn där Folketinget huserar), så är Annandag Pingst helgdag även i Danmark!
 
Lite pirrigt känns det väl inför kvällens direktsändning från Borgholms stadshus. Ska allt fungera med den enkla utrustning jag har att tillgå och blir kvalitén någorlunda bra? Känns nog tryggt att det inte är några stora engagerande frågor som ska avhandlas under kommunfullmäktigemötet ikväll.
 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar