Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 18 maj 2013

Osynlig uppvisning av JAS-plan över Borgholm


För en halvtimme dundrade överljudsplan ett par varv över hustaken i Borgholm. Som ett inslag i Ölands Motordag skulle ett par JAS-plan från Kallinge flygflottilj i Blekinge visa upp sig över staden. Exakt klockan tolv. Energiske eventansvarige Ulf Olsson trissade upp spänningen med högtalare på torget som hördes vida omkring. Nu var det bara så att ett lock av tjockt dis låg över Borgholm vid den magiska tidpunkten. Likväl stod folk överallt på torg och i gathörn med blickarna vända mot himlen.
Spänningen var naturligtvis olidlig. Många tänkte kanske att vid en liknande uppvisning med JAS-plan över Riddarfjärden i Stockholm för ett antal år sedan när dessalan var nya, så hade ett av dem störtat ner i vattnet. Piloten hade räddat livhanken genom att skjuta ut sig med karapultstol och dingla ner i fallskärm. Skulle månne ett JAS-plan nu störta ner i Borgholms hamn eller Societetsparken och hur skulle det isåfall gå med piloten?
Så hördes dånet från himlen. Men inget syntes där uppe. Det dånade till ytterligare ett par gånger, men fortfarande syntes inget på den disiga himlen.
 
Efter en stund hördes Uffes röst i högtalaren:
 
- Bevisligen var dom här i alla fall!
 
Vilka då? Ryska stridsplan kanske? Eller NATO-flyg? Det svenska flygvapnet är väl inte i tjänst när det är helg :-)

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar