Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 11 maj 2013

Lyckad Piratenkväll i Borgholm


Lördagen har nu avslutats med en fantasiskt kväll i Fritof Nilsson "Piratens" fotspår i gamla Borgholms-Biografen (som numera fungerar som Borgholms kulturhus utan att kommunen har lagt ner en enda krona) och under den blommande magnolian på biograffastighetens innergård.
 
Biosalongen var det närmaste fullsatt när Piraten-sällskapets  Lars John Lindberg och Roy Wilson Quintet med vokalisten Anita Larsson stod för underhållningen i form av anekdoter kring Piraten blandat med sång och musik.
 
Piraten var - och är (för hans böcker finns ju kvar även om han själv, som hade för vana att skjuta upp allting till morgondagen "bättrade sig på sitt yttersta och verkligen dog den 31 januari 1972", som det står på hans gravsten - en gudabenådad författare med genuin humor och fantastiska folklivs- och karaktärsskildringar. Lars John Lindberg tedde sig lite ut som en kopia av honom där han satt vid ett bord och berättade på sin sydskånska dialekt.
 
Mingelpausen med förfriskningar och tilltugg ute på gården med magnolian i sin fullaste blom var inte heller helt fel.
 
Tack Lions Club i Borgholm som stod för arrangemanget, arbetar ideellt och skickar aftonens överskott till barndiabetesfonden!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar