skip to main |
skip to sidebar
Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.
Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.
Ha en fortsatt skön sommar trots allt!
Per Lublin
Debattinlägg kan mejlas till olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka HÄR!
Är gökottornas tid förbi?
Det verkar inte finnas någon ordnad gökotta på G någonstans i hela vår avlånga kommun. I varje fall har jag inte sett någon annonsering om någon sådan. Det har ju tidigare varit brukligt med gökotta på Kristi Himmelsfärdsdagens morgon.
I år blir det istället upp till var och en att göka bäst man vill.
För övrigt lär göken redan ha funnits på Öland sedan i torsdags, om man får tro Ölandsbladet. Göken skulle då ha hörts någonstans i Djupvik. Enligt rapporten var det en västergök.
Apropå gökottor och Ölandsbladet drar jag mig till minnes när tidningen beskrev en gökotta någonstans i Gårdby någon gång på sjuttiotalet, eller om det kan ha varit Norra Möckleby. Hur som helst hade deltagarna givit sig ut med sina picknickkorgar i den tidiga morgonstunden, men utan att få höra någon gök. I brist på riktig gök hade då en av deltagarna klättrat upp i ett träd för att sitta där och gala försöka föreställa göken. Dessvärre för den ställföreträdande göken, så hade han rensat strupen med alltför många pilsner och råkade därför ramla ner ur trädet och bryta benet och fick bäras tillbaka hem. En något snöplig avslutning på den gökottan.
Så en viss dramatik saknades inte heller på den tiden.
Vill Du kommentera, klicka här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar