Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 20 maj 2013

Skamligt försök att hindra allmänhetens insyn på kommunfullmäktigemöte utgör brott mot offentlighetsprincipen!.


Så här kom det att urarta när kommunfullmäktige skulle ha sitt möte ikväll och ordföranden och presidiet ville hindra mig för att spela in och sända ut mötet!
  
Vill Du (verkligen?) se och höra dom första 14 minutrarna från kl 18.25 med tjafs med hot om utvisning om jag inte avbröt filmandet så kan Du klicka här!
  
Tänk att så mycket gubbflabb och trams kan rymmas på mindre än en kvart! Och tänk så fånig jag ser ut när jag står i förgrunden och håller på och trimma in bilden innan föreställningen ska börja medan deltagarna strömmar in.
 
Vill Du se fortsättningen på 24 minuter som slutade med att hela mötet avlystes utan att ens ha börjat med upprop, så kan Du klicka här! Då får Du höras hot om att jag ska begäras hämtad av polis och mer av det slaget. Vilket århundrade lever vi egentligen i?
Tro det eller ej, mötet avlystes hellre än att filmning skulle tillåtas!
Man häpnar!
 
Ett offentligt möte ska vara offentligt och där ska vem som vill ha rätt att skriva, avbilda och filma! Det kan inga töntar i världen förbjuda!
 
Enda undantaget är förbudet mot fotografering i rättssal.
 
Pinsamt vilka korkskallar det finns som inte begriper bättre!
 
 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar