Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 3 maj 2013

Minskad mångfald på Västra Kyrkogatan


Tidningens tunga torsdag 
Så lyder rubriken på Östrans ledare idag (klicka på den rubriken här så kan Du läsa hela ledaren!). Och visst måste det ha känns tungt igår när tidningarnas ägare presenterade sina beslutade neddragningar, som betyder att halva Östrans personal får gå och för Borgholms del betyder att Barometern och Östran får en gemensam lokalredaktion istället för var sin. 
Vad detta betyder för mångfalden att de dagliga tidningsredaktioner i Borgholm blir en mindre kan ju vem som helst lätt räkna ut.
 
Å andra sidan var det inte helt oväntat.
 
När samtliga tidningar i en region har samma ägare så är sammanslagningar ofrånkomliga, eftersom det tråkigt nog först och främst handlar om pengar och ägarna vill tjäna så mycket som möjligt.
 
Om det var nödvändigt är en annan fråga. Att satsa på mångfalden hade varit viktigare än den onödiga satsningen på ett nytt skrytbygge (det så kallade "Mediahuset" vid Systraströmmen i Kalmar), som förhoppningsvis nu samtidigt går i graven.
 
Vi får hoppas att Östrans alerta och empatiska lokalredaktör Maria Alåsen kommer att få en uppgift att fylla även på den med Barometern gemensamma lokalredaktionen i Borgholm. Annars vore det extra illa för mångfalden på Västra Kyrkogatan, Borgholms "Fleet Street"!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar