Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 26 maj 2013

Fängelsefångarna har det bättre!

  
En kvinna i Borgholm som inte ens fyllt sextiofem men har fått en funktionsnedsättning som gör att hon behöver hjälp med promenader blev av Borgholms kommun nekad möjligheten till en daglig promenad. En timmes utevistelse i veckan fick räcka, ansåg kommunens beslutfattare. Kvinnan överklagade till förvaltningsrätten som i en dom nyligen fastslog att hon skulle ha rätt till en timmes promenad dagligen.
 
Vad gör Borgholms kommun nu? Ser till att kvinnan får den hjälp som hon ska ha rätt till enligt Förvaltningsrättens dom? Iche sa nicke, istället överklagar kommunen domen!
 
Man skäms! Fångarna på fängelset i Kalmar får en timmes utevistelse varje dag. Men politikerna i Borgholms kommun tycker att våra äldre och andra som behöver hjälp behöver inte få komma ut mer än en timme i veckan!
 
Vem vågar bli gammal och hjälpbehövande i Borgholms kommun?
 
 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar