Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 14 maj 2013

Utbildningsnämndens dumsnålhet i skolmatsalen anmäld till Skolinspektionen


Idag läser vi också i bladet om en Anmälan till Skolinspektionen från föräldrarådet vid Åkerboskolan! Det handlar om skolluncher utan lärare på grund av utbildningsnämndens dumsnålhet när den plötsligt införde att lärarna skulle betala för att ha pedagogisk lunch med skolbarnen. Det blir problem med att en del barn struntar i skolmaten och därmed fungerar sämre i skolan.
Bra att föräldrarådet verkligen har satt fingret på problemen!
 
För övrigt föreslog jag nyligen i en motion att kommunfullmäktige återinför att det inte ska kosta något för lärare att delta i pedagiska skolluncher.

Vad utbildningsnämnden i sin dumsnålhet tror sig spara på skolluncher som lärarna då avstår att delta i, förlorar man på ökat matsvinn, sämre elevhälsa och sämre skolresultat och i slutänden kan det bli väldigt dyrt för kommunen i form av fler ungdomar som det går snett för.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar