Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 8 maj 2013

Bättre med smålägenheter än ytterligare förvaltningslokaler när Vårdcentralen har flyttat

       
Läste rubriken i Ölandsbladet i morse: 28 lägenheter på gång på Ekbacka.
Jättebra om kommunen satsar på bostäder för unga människor som vill bo i Borgholm men som inte har råd att köpa ett helt hus.
  
Jag har ett stående förslag på att nuvarande vårdcentral görs om till smålägenheter när lokalerna blir tomma efter vårdcentralens flytt till Recedan.
Det är felanvändning av kommunens knappa resurser om man i detta läge istället genomför den jätteinvestering det skulle innebära att förvandla vårdcentralens efterlämnade lokaler till nya lokaler för kommunens utbildningsförvaltning och socialförvaltning (som det finns tankar på inom kommunledningen). Det räcker mer än tillräckligt med de lån som kommunen har tagit för Stadshusets och Slottskolans renovering och för konstgräsplanen i Borgholm. Vi har inte råd med mer av det slaget, allra minst för en ständigt svällande administration.
   
Minskat antal tjänstemän är en bättre väg att gå! Då minskar automatiskt lokalbehovet!
            
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar