Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 22 maj 2013

Om vikten av öppenhet i det offentliga politiska livet och om att i TV bli jämförd med en åsna


Frågan om öppenhet vid kommunfullmäktiges sammanträden har betydligt större betydelse än vad dess ordförande kunnat ana och följs kanske snart av hela Sverige!
  
Jag blev mer eller mindre nerringd av media igår sedan det blivit känt att en kommunfullmäktigeordförande valt att hellre ställa in ett offentligt sammanträde än att tillåta att det filmades!
   
Man undrade förstås vad som fanns att dölja! Något liknande har nog aldrig hänt någon annanstans i ett demokratiskt land.
   
På något sätt tycker jag lite synd om Jan Erici, som inte har förstått bättre.
    
Ni kanske själva såg inslaget i Smålandsnytt igår. I annat fall kan ni se det genom att klicka här!
 
Endast en jubelåsna kan agera på ett sådant sätt att han i TV-rutan på bästa sändningstid blir jämförd med en åsna, i en jämförelse framförd av den intervjuande reportern!
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar