Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 20 maj 2013

Pedagogiskt vid skolmatsalsbordet


Mot bakgrund av utbildningsnämndens synnerligen dumsnåla beslut att lärare som deltar i pedagogiska måltider och äter tillsammans med barnen ska börja betala för sina matportioner (vilket naturligt nog leder till att lärare istället väljer att ha med sin lunchlåda hemifrån och luncha i lärarrummen), så skrev jag för en månad sedan en motion om en återgång till tidigare ordning där lärare inte behövde betala för skolmaten när de som en del av sin verksamhet deltog i pedagogiska måltider.

  
 
Föräldrarna vid en av våra skolor gick steget längre, vilket framgick av ett inlägg här i bloggen den 14 maj: Utbildningsnämndens dumsnålhet i skolmatsalen anmäld till Skolinspektionen (Klicka på rubriken om Du vill läsa det!)

I torsdags kom också en reaktion från Ölandsbladet. Den nyutnämnde chefredaktören Peter Boström tog upp frågan i en ledarartikel med rubriken Pedagogiska luncher räddar människoliv. Läs den genom att klicka på denna rubrik, den är synnerligen läsvärd!

Kanske kan politikerna i utbildningsnämnden ändå förstå vad det handlar om och återinföra pedagogiska luncher i skolorna där lärarna inte ska behöva betala för att vara med. Det skulle löna sig på hur många sätt som helst. Om man verkligen tänker efter.

Det ska väl inte för tusan hakar behövas en massa fria politikermåltider för att begripa det?!
 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar