Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 30 september 2020

Effektivt sätt att minska "köttberget"

Uppdaterat kl 16:14: 

                               

Imorgon den 1 oktober försvinner rådande förbud mot besök på äldreboenden. Det har regeringen beslutat.
Det blir fritt fram för alla former av besök på äldreboendena. Visserligen med rekommendationer om avstånd, handhygien med mera, men utan möjlighet för personal att ingripa om besöken urartar och besökarna högeligen struntar i rekommendationerna. Ingen ska kunna nekas tillträde. Och detta i en tid när smittan ute i samhället ökar med stormsteg.
Det ser ut som om vår regering har kommit på ett effektivt sätt att tämligen snabbt kunna bli av med - eller åtminstone minska - det hotande "köttberget", som den uppåtsträvande sossestjärnan Pär Nuder (S) på sin tid i varnande ordalag kallade 40-talisterna. Vilket fick dåvarande statsministern Göran Persson (själv 40-talist) att "gå i taket" och mer eller mindre omgående avsätta Nuder som sin tilltänkte kronprins. 
Fyrtiotalisterna har nu alla hunnit bli sjuttioplussare och tillhör således - liksom de ännu äldre - riskgrupperna för covid - 19. Många fyrtiotalister är sköra och har redan flyttat in på äldreboenden, där smittan nu kan förväntas ta fart på grund av regeringens beslut. 
Regeringen kan nu bara sitta med armarna i kors och låta Coronan göra jobbet. 
Bild: Wikipedia

 

Kanske är det någon smart skrivbordsstrateg på Regeringskansliet som med detta genidrag har kommit på hur samhällets kostader för äldreomsorg drastiskt kan sänkas? 
Kanske ett framtida statsministerämne? 
Förlåt, att jag vågar vara lite ironisk!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

2 kommentarer:

  1. En helt rätt och sann sk "konspirationsteori" - bra Lubbe!

    SvaraRadera
  2. Ja, och där sitter du som du sitter Per! Du har antagligen också blivit läkare och kan bäst om hur smittan fungerar. Folkhälsomyndigheten och regeringen vet nog mer än vad du gör med dina teorier..

    SvaraRadera