Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 18 september 2020

Borgholms högskola

Nya rektorer i grannkommunen vill byta namn på deras väl inarbetade flaggskepp Skansenskolan till Mörbylånga skola. Med den fantasilösa motiveringen att en skola skall heta som orten där den ligger. Strunt samma vad namnbytet kostar och vad eleverna - såväl gamla som nya - tycker. 
Enligt samma fyrkantighet kan ju inte gärna Slottsskolan i Borgholm längre få heta ”Slottsskolan” utan borde istället heta Borgholms skola. Då uppstår dock problemet att det finns två skolor i Borgholm (tre med Borgholms Kulturskola). 
Vad ska då Slottsskolan få för nytt namn för att tillfredsställa klåfingriga undersysselsatta tjänstemän (som det ju finns även i vår kommun)?  
Borgholms högstadieskola skulle ligga bra till om det inte var för att det nya Namnförnyarverket fastslagit att nya namn inte får innehålla mer än högst sjutton bokstäver (mellanslag oräknat). 
Således får det nya namnet bli Borgholms högskola!  
Och det smäller väl inte så illa?
PS. Namnförnyarverket är en påhittad myndighet som egentligen inte finns - ännu.  Men med så många nya tjänster med påhittade uppgifter som det finns i vår kommun så är nog ingen av våra beslutsfattande politiker som skulle märka det ifall den myndigheten skulle åberopas.
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar