Kommunens namn kommer sig av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

🎂 🎂 Idag har Ragnar och Ragna namnsdag - vi gratulerar! 💐 💐

Idag är det också Sv
enska Flaskans Dag. Firas med valfritt innehåll!
Obs! Alkohol kan vara skadligt för hälsan! Bäst att påpeka!
💐🎂🎂🎂🎂🎂💐
NYHET: Vi grattar medborgare i kommunen som fyller jämnt denna vecka. Klicka HÄR, skrålla lite neråt i högerspalt och kolla in veckans jubilarer!

Länk till SVERIGES ÄLDSTA BLOGGARE:
R kan du följa Dagny Carlsson (108 år) på hennes blogg!

Vi saknar en riktigt bra och pålitlig VÄDERPROGNOS FÖR ÖLAND.

Det ser dock ut till att under torsdagen bli molnigt med upp till 17 grader varmt. Och inte en droppe regn.Skördetid i all sin prydno

Tips för att hitta inlägg i visst ämne: Skriv ord som kan ingå här i vita raden och klicka på Sök!

För att sedan återvända till senaste inlägg är det bara att backa ett steg!

onsdag 16 september 2020

Vi firar skördetiden på bästa sätt!

Efter schabblet med Ölands skördefest som först - enligt besked i början av sommaren - skulle bli av som vanligt i år, och sedan har ställts in i sista stund, så står nu många öländska odlare - som litat på det första beskedet - nu redo med massor av produkter till en skördefest som inte blir av. Produkter som kan bli väldigt svårsålda när dom tilltänkta kunderna uteblir.


Därför måste vi ölänningar nu försöka hjälpa våra odlare med att köpa så mycket livsmedel som möjligt från dem. Pumpor, zucchini, rotfrukter, bönor, lök, morötter och andra grönsaker, frukt, potatis och annat som vi kan köpa lokalt odlat. Annat lokalproducerat på Öland som vi på motsvarande sätt kan stödköpa kan vara ostar, korvar och öländska chips.
Och låt oss verkligen pryda våra hem, trädgårdar och balkonger med pumpor i alla de färger under återstoden av denna månad och lite till och fira skördetiden för oss  själva och grannskapet till fröjd.  

Pumporna går senare att använda som mat på olika sätt och det finns numera gott om goda recept på nätet. Nyttigt, gott och billig föda.

Vi behöver sannerligen inte avstå det egna firandet bara för att det offentliga evenemanget i sista stund har ställt in!

Foto: Per Lublin

Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar