Kommunens namn kommer sig av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

🎂 🎂 Idag har Ragnar och Ragna namnsdag - vi gratulerar! 💐 💐

Idag är det också Sv
enska Flaskans Dag. Firas med valfritt innehåll!
Obs! Alkohol kan vara skadligt för hälsan! Bäst att påpeka!
💐🎂🎂🎂🎂🎂💐
NYHET: Vi grattar medborgare i kommunen som fyller jämnt denna vecka. Klicka HÄR, skrålla lite neråt i högerspalt och kolla in veckans jubilarer!

Länk till SVERIGES ÄLDSTA BLOGGARE:
R kan du följa Dagny Carlsson (108 år) på hennes blogg!

Vi saknar en riktigt bra och pålitlig VÄDERPROGNOS FÖR ÖLAND.

Det ser dock ut till att under torsdagen bli molnigt med upp till 17 grader varmt. Och inte en droppe regn.Skördetid i all sin prydno

Tips för att hitta inlägg i visst ämne: Skriv ord som kan ingå här i vita raden och klicka på Sök!

För att sedan återvända till senaste inlägg är det bara att backa ett steg!

lördag 12 september 2020

Matens hus

Mitt under coronapandemin har regionens politiker ägnat sig åt käbbel om ett Matens hus som varit på tal i regionen redan innan coronan dök upp. Nu plötsligt har Matens hus blivit ett kärt ämne för regionpolitikerna att käbbla om för att skjuta fokus från sina tillkortakommanden med coronan. Och då har det handlat om ett Matens hus eller inte. 
Självfallet är ett Matens hus något positivt under förutsättning att det får hamna på Öland. Där det för övrigt egentligen redan står mitt på ön och bara väntar på att få tas i anspråk, nämligen Halltorps gästgiveri.  
Något lämpligare Matens hus går inte att finna eller skapa i hela regionen, det har redan ett särdeles gott rykte och anseende alltsedan tillkomsten på sjuttiotalet. Och strulet kring det nuvarande ägarskapet - som tagit sig vatten över huvudet - gör att det skulle gå att förvärva billigt vid en snabb affär.   
Så ska det satsas på matkultur i vår region så att det ger bästa möjliga effekt för vår samlade besöksnäring så är det otvivelaktigt Öland som gäller. Halltorps välkända gästgiveri som ett Matens hus skulle bidra till att vi får en fungerande besöksnäring i vår region under alla årstiderna. Oavsett vädret.
Nu gäller det att våra regionpolitiker visar handlingskraft och tar tillfället i akt och lämnar käbblet i sandlådan. 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar