Kommunens namn kommer sig av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

🎂 🎂 Idag har Ragnar och Ragna namnsdag - vi gratulerar! 💐 💐

Idag är det också Sv
enska Flaskans Dag. Firas med valfritt innehåll!
Obs! Alkohol kan vara skadligt för hälsan! Bäst att påpeka!
💐🎂🎂🎂🎂🎂💐
NYHET: Vi grattar medborgare i kommunen som fyller jämnt denna vecka. Klicka HÄR, skrålla lite neråt i högerspalt och kolla in veckans jubilarer!

Länk till SVERIGES ÄLDSTA BLOGGARE:
R kan du följa Dagny Carlsson (108 år) på hennes blogg!

Vi saknar en riktigt bra och pålitlig VÄDERPROGNOS FÖR ÖLAND.

Det ser dock ut till att under torsdagen bli molnigt med upp till 17 grader varmt. Och inte en droppe regn.Skördetid i all sin prydno

Tips för att hitta inlägg i visst ämne: Skriv ord som kan ingå här i vita raden och klicka på Sök!

För att sedan återvända till senaste inlägg är det bara att backa ett steg!

tisdag 15 september 2020

Lekstuga igår kväll som de flesta av våra kommunfullmäktigemöten. Det enda jag fick igenom var en "pissepaus".


        

 Kommunfullmäktige?

Kommunfullmäktiges "höstpremiär" igår kväll blev som de flesta av våra fullmäktigemöten något av en lekstuga som knappast har något med demokrati att göra. För det kan väl knappast kallas demokrati att folkvalda representanter för kommunens medborgare bildligen sitter och kastar sand på varandra i en sandlåda. En av dom många barnungarna i sandlådan - gnällmånsen Marcel van Luijn - vet nog inte hur rätt han hade när han sur som en citron föreslog att man lika väl kunde avskaffa kommunfullmäktige. 
Javisst, det går lika bra att ersätta kommunfullmäktige med förprogrammerade pappfigurer som torde vara betydligt billigare i drift då kommunen slipper kostnader för arvoden m m. För ledamöterna är ju redan ett slags förprogrammerade roboter så i övrigt torde skillnaden bli noll. 
Varje försök att komma med kloka argument i en debatt i nuvarande fullmäktigeförsamling är som dömt att misslyckas, eftersom allt redan är bestämt i förväg innan det ens når den folkvalda församlingens bord. 
Oavsett om något är klokt eller inte, så är det som avgör saken från vilket håll det kommer. 
Det enda förslag som jag fick igenom var en kort "pissepaus" efter ett par timmar. 
Vad håller man på med - egentligen? 
Du som inte satt hemma och lyssnade på eländet igår - och isåfall kanske hade funderat likadant som jag - vill du följa en tre timmar lång parodiföreställning i efterhand, så kan du klicka HÄR!

Foto: Wikipedia / Holger Ellgaard 

Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar