Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 15 september 2020

Lekstuga igår kväll som de flesta av våra kommunfullmäktigemöten. Det enda jag fick igenom var en "pissepaus".


        

 Kommunfullmäktige?

Kommunfullmäktiges "höstpremiär" igår kväll blev som de flesta av våra fullmäktigemöten något av en lekstuga som knappast har något med demokrati att göra. För det kan väl knappast kallas demokrati att folkvalda representanter för kommunens medborgare bildligen sitter och kastar sand på varandra i en sandlåda. En av dom många barnungarna i sandlådan - gnällmånsen Marcel van Luijn - vet nog inte hur rätt han hade när han sur som en citron föreslog att man lika väl kunde avskaffa kommunfullmäktige. 
Javisst, det går lika bra att ersätta kommunfullmäktige med förprogrammerade pappfigurer som torde vara betydligt billigare i drift då kommunen slipper kostnader för arvoden m m. För ledamöterna är ju redan ett slags förprogrammerade roboter så i övrigt torde skillnaden bli noll. 
Varje försök att komma med kloka argument i en debatt i nuvarande fullmäktigeförsamling är som dömt att misslyckas, eftersom allt redan är bestämt i förväg innan det ens når den folkvalda församlingens bord. 
Oavsett om något är klokt eller inte, så är det som avgör saken från vilket håll det kommer. 
Det enda förslag som jag fick igenom var en kort "pissepaus" efter ett par timmar. 
Vad håller man på med - egentligen? 
Du som inte satt hemma och lyssnade på eländet igår - och isåfall kanske hade funderat likadant som jag - vill du följa en tre timmar lång parodiföreställning i efterhand, så kan du klicka HÄR!

Foto: Wikipedia / Holger Ellgaard 

Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar