Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 22 september 2020

Höstdagjämning och några tankar om coronahösten

Nu är det höstdagjämning. Just idag och just nu! 
Man kan undra vad det är för en höst som är i antågande. En coronahöst får vi räkna med. Men ska det fortsätta med en coronavinter och ännu en coronavår? 
Det hänger på oss själva eftersom myndigheterna låtit oss medborgare i Sverige ta vårt eget ansvar. 
För oss är det därför extra viktigt att ta eget ansvar för att hindra risk för smittspridning - både till oss själva och till andra - eftersom vi vare sig har några myndigheter eller politiska beslutsfattare som griper in på riktigt. 
Hålla ordentligt avstånd, undvika att ta i sådant som andra kan ha tagit i, tvätta händer ofta och alltid vara lite extra försiktiga blir därför särskilt viktigt för oss alla. Om vi ska kunna sätta någon slags punkt för coronan inom rimlig tid och kanske, kanske slippa att vi får hit den andra våg som nu är i full gång på många håll i Europa.
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar