Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 21 september 2020

Ett trygghetsboende mitt i staden - istället för nuvarande skamfläck! Snälla, tveka inte längre utan gör någonting!

Har helt nyligen skrivit här på bloggen om kommunfullmäktiges lekstuga för en vecka sedan beträffande frågan om ett kommunalt trygghetsboende och om att undersöka möjligheterna att köpa in de till huvuddelen avrivna och öde Solkattentomterna centralt mitt i Borgholm för att kunna uppföra trygghetsboendet där.  
Inte nog med att man där kan få till ett perfekt beläget äldreboende - inom nära gångavstånd till sittbänkarna på torget samt Societetsparken och tvärs över gatan mot Apoteket. Och till och med chans till lite havsutsikt från gemensamma utrymmen på hörnet.
Med bygget av trygghetsboendet blir vi också av med den skamfläck som nuvarande före detta "Solkatten" utgör och har gjort alltsedan branden för cirka femton år sedan. 
Endast en liten del fastigheterna är bebyggd och består av den fula shoppingladan vid Storgatan mitt emot Apoteket - som har ständig utförsäljning den korta tid på året som den är öppen. Resten - huvuddelen -består av en avriven plan som länge var täckt med brandrester från nedbrunna nattklubben "Glada katten", där en plastmatta i grinden hindrar från närmare insyn. Framför grinden sitter utfartsskylt med både texten parkeringsförbud och stoppförbudstecken trots att grinden knappast kan ha öppnats sedan plastmattan sattes upp förra året och då ersatte nedblåst plast. Så hur kan man anse detta vara en "utfart" som man inte får parkera utanför?
Över grinden och den kvarvarande muren vrider sig taggtrådshinder ungefär som det var över den forna - lyckligen borttagna - Berlinmuren. 
"Utfartsgrinden" med taggtråd över muren
  

 

 

 

 

Snälla, tveka inte längre utan gör någonting! Se till att slå två flugor in en smäll, så att vi blir befriade från denna skamfläck mitt i Borgholm och får ett välbehövligt trygghetsboende i detta perfekta läge! 
Med tanke på hur där ser ut i dagsläget borde det inte vara svårt att med höga  vitesföreläggande ställa så höga krav på fastighetsägarna att dom borde vara tacksamma och villiga till försäljning kommunen vill ta över denna fastighet i sitt miserabla skick så att dom själva slipper att sanera den.
Kommentarer

 Klicka HÄR för att läsa relaterade inlägg!

   

Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

1 kommentar:

  1. Kan va en dkatgömma där inne i uthuset. För va de fult med öll men många år sen .men stora utrymme under .men RIV SKITEN O GÖR BILLIGA LÄGENHETER TILL ÄIDRE .ANNARS BLIR DE EN MOSKE DÄR .

    SvaraRadera