Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 13 september 2010

Barometerledare upprörd över mobbning mot Ölandspartiet


Dagens nummer av tidningen Barometern har på sidan 2 en ledarartikel som betraktar den missriktade "partiutfrågningen" i Källa ur ett vidare perspektiv.



Obs! Bilden föreställer inte någon Åkesson utan ska föreställa undertecknad bloggskrivare.

Här återges texten:
Låt Åkesson (SD) begå harakiri

Ledare 2010-09-13 | Uppdaterad 2010-09-13

Ölandspartiet får inte vara med. När pensionärsorganisationerna PRO och SPF ordnar valdebatt i Borgholms kommun blir alla partier i fullmäktige inbjudna. Ja, eller rättare sagt, nästan alla.

Ölandspartiet ska hållas borta. Därför bjöd pensionärerna in alla kommunfullmäktigepartier, som också har en plats i riksdagen. PRO tycker inte om Ölandspartiets frontfigur Per Lublin.
Snälla PRO och SPF, skilj på politik och demokrati. Håll isär åsikter och parlamentariska rättigheter. Ni får tycka vad ni vill om Per Lublin och hans parti. Men han har en demokratisk legitimitet, eftersom han har fått tillräckligt många röster i ett val. Han har därmed samma rätt som alla andra att få göra sin röst hörd. Att med finurliga formuleringar mobba ut honom, är osnyggt. Ta debatten!

Något liknande utspelas på riksnivå. Partierna i riksdagen tänker inte ge Sverigedemokraterna några platser i riksdagens utskott, om partiet får representanter i riksdagen. Det är full metod att möta en motståndare, hur förhatlig man än tycker om dennes politik.
Om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen, betyder det att ett tillräckligt antal väljare vill ha det så. Då kan majoriteten inte förpassa partiet till skamvrån genom att trixa med spelreglerna. Att använda makt på det sättet är missbruk.
Formell rättvisa måste gälla, oavsett vad ett flertal tycker om Jimmie Åkesson och om hans Rasism Light och om hans populistiska försök att skylla alla samhällsproblem på invandringen.

Tysta inte ner Sverigedemokraterna med ojusta metoder. Ta debatten.
Ta e xemplet Ny Demokrati. Partiet kom in i riksdagen 1991 efter en uppkäftig valrörelse. Sedan gick det snabbt utför med partiprogrammet, när det konfronterades med pratiskt genomförande. Ny Demokratis förenklade lösningar klarade inte riksdagens krav på analys, sammanhang och genomförbarhet. Partiledarna Ian Wachtmeister och Bert Karlsson framstod snart som stollar. Partiet splittrades och hade inte en chans i valrörelsen 1994.

Det har varit alldeles för mycket prat i år om hur Sverigedemokraterna ska behandlas, det vill säga hur partiet ska behandlas som luft. Låt demokratin göra jobbet. Låt Jimmie Åkesson begå politisk harakiri inför öppen ridå!

Det var kanske inte den här uppmärksamheten Roland Larsson & Co tänkt sig när dom i "föreningsdemokratisk anda" bestämde sig för att mobba bort Ölandspartiet från den lokala partidebatten i Källa. Dom har nog mycket att lära om demokrati, men jag tvivlar på att dom är så läraktiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar