Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 12 september 2010

Stig Bertilsson golvad på torget


Igår var det duell på torget i Borgholm. Utmanaren var Ölandspartiets Thomas Wahlqvist som för några dagar sedan utmanade Borgholm Energis styrelseordförande, Stig Bertilsson (c) på en duell om den kommunala maten, som ju Borgholm Energi av någon outgrundlig anledning ansvarar för. Plats och tid för duellen var redan utvald, torget i Borgholm lördag klockan 12.

På utsatt tid stod utmanaren beredd på plats och en stöddig Stig kom punktligt fram mot honom och förklarade att minsann inte var rädd för Thomas och att han inte var den som bangade ur.

Thomas inledde med en fråga om den kommunala maten, varvid Stig började läsa ur en bunt medhavda papper om allt som Borgholm Energi sysslade med. Detta var nu inte ämnet som utmaningen handlade om, så Thomas fick vänligt men bestämt återföra Stig till den kommunala maten. Det visade nu att Stig inte hade några kunskaper inom det området, trots att det ligger under hans ansvar.

Stig Bertilsson förlitade sig helt och hållet på sin personal och förstod inte att kökspersonalen behöver direktiv från beslutsfattande politiker för att kunna göra önskvärda förbättringar. Därför förstod inte Stig att det också är viktigt att beslutsfattarna sätter sig in i verksamheten.

Stig trodde att i stort sett det mesta av den kommunala maten kom från Öland och blev helt ställd när Thomas med kopior på inköpslistor kunde visa att det mesta handlade om importerade livsmedel, till största del hel- eller halvfabrikat.

Lite synd var det om Stig när Thomas formligen sopade mattan med honom, och Stig var nog tämligen nöjd när duellen efter en halvtimme var över och han fick lufsa tillbaka till centergänget vid lottkiosken på andra sidan torget.

Men publiken hade nog ganska roligt.

Thomas - dagen till ära iförd sin kockmundering - kunde sedan på medhavt spritkök demonstera hur enkelt det är att laga champinjonsås, och dom närvarande på torget fick smaka på hur mycket godare en sådan sås är jämfört med sedvanlig pulversås.

En av punkterna i Ölandspartiets valmanifest lyder som bekant:

JA till god närproducerad mat lagad från grunden vid kommunens skolor och äldreboenden!

Thomas kan visa hur enkelt det. Med Thomas i styrelsen för Borgholm Energi blir den kommunala maten bli betydligt bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar