Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 23 september 2010

Att angöra en brygga. Fru Justitia kan få göra ett nytt försök


Var det någon som missade Peter Akinders tänkvärda ledarartikel i Östra Småland igår om "Fru Justitia och en bryggfaktura", så är det bara att klicka här så missar ni den inte! Den ledarartikeln är ett mästerverk i ironi, läs den!

Om Du klickar på det understrukna ordet Kommentarer under ledarartikeln kan Du sedan se en visa som jag är medskyldig till.

Akinder är upprörd och det med all rätt. Men så illa behöver det nog ändå inte vara att falsarier och bedrägerier skulle vara tillåtna efter den friande domen mot Rolf Edmark. Domen är ännu inte prövad i högre instans, men det borde den nog få bli. Åklagaren bör kalla in sakkunnig expertis för att inför hovrätten visa att ÖTAB verkligen har lidit skada, eftersom dom utbetalade pengarna givetvis kunde ha använts till något som gagnat bolaget bättre än att hamna i Edmarks ficka.

Det bör påpekas att eftersom ÖTAB vid den tiden som bolaget utsattes för bluff-fakturorna faktiskt var helt kommunägt så var det faktiskt skattepengar som bolaget blev avlurat på detta sätt!

Åklagaren bör nog titta närmare på om inte bolagets VD Gustaf Öholm kan ha gjort sig skyldig till mened när han under ed påstått att ÖTAB inte blivit lidande av att betala ut pengar på Edmarks bluff-fakturor. Särskilt som Öholms påstående fick avgörande betydelse för tingsrättens dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar