Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 9 september 2010

Olyckan i Lyckan

Med anledning av "Lubbes gubbar" i lördags ("Gubbe nr 25") dök det dagen efter upp en kommentar. Den råkade dock ramla "mellan stolarna" och komma lite fel, eftersom det egentligen bara är blogginläggen här i högerspalten som har rad för kommentarer.

Men här är den hur som helst:

Anonym sa... Visst är det väl Roland "snabbt men fel" Larsson som är veckans gubbe?
2010 20:58

Till det kan jag säga att Du har alldeles rätt. Namnet "Snabbt men fel" vet jag inte att jag har hört tidigare. På den tiden som Roland Larsson (c) var kommunalråd i Borgholms kommun - och långt efteråt åt med - gick han allmänt under namnet "Olyckan i Lyckan" efter sin gård Lyckan i Persnäs samt för att han betraktades som en olycka för kommunen. Under sina tre år vid makten lyckades han göra slut på alla dom pengar som hans företrädare Ivar Nilsson hade lyckats gneta ihop åt kommunen under sina 18 år i samma position.

Det var Roland Larsson som frikostigt bjöd på förmånsbilar och fallskärmsavtal åt kommunens olika chefstjänstemän. Själv avgick han efter tre år med en saftig kommunalrådspension, som blev extra hög eftersom han kunde tillgodoräkna sig tidigare uppdrag som landstingsråd, varvid kommunen ensam fick stå för notan.

Det var 1991 som Olyckan försvann ut ur politiken för att på heltid ägna sig åt att spela golf, även om han någon gång emellan dykt upp med något spratt på den kommunpolitiska arenan, som nu det sista fula.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar