Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 9 september 2010

Veckans bluff: "Rällaskogen som naturreservat"

Mycket har väl ljugits den senaste tiden av de politiker som makten haver i vår kommun, inte minst när centerpartister, moderater och socialdemokrater slår sig för magar och bröst och säger sig värna om en levande landsbygd och att hela kommunen ska leva samtidigt som dom på bra tre år har lagt ner tre skolor.

Men priset som veckans bluff tar väl ändå Lisbeth Lennartsson med sitt naturreservat i Rällaskogen. I verkligheten handlar det bara om en liten del av skogen som hon vill ha som naturreservat (en del där det för aldrig funnits några exploateringsplaner), men hon ville få det att se ut som att nu skulle hon rädda hela skogen och bli hjältinna. Exploateringsplanerna har hon dock inte släppt, så där försvann den eventuella hjältinneglorian snabbt.

Vad blir nästa veckas bluff och vem vinner den utmärkelsen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar