Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 11 september 2010

"Försvunnet" kommunalråd


Dagens ledarartikel handlar i Ölandsbladet om att man anser att kommunalrådet Lisbeth Lennartsson har varit alltför mycket osynlig på sista tiden.

Det kan ju ha sin förklaring i att hon tycker det är pinsamt att som ordförande för Ölands kommunalförbund riskera att bli antastad av medborgare på gatan och utfrågad om borgensansvaret för ÖTAB:s lån, där det inte längre håller att försöka skylla på dem som köpte ÖTAB för en krona. Påstå att dom inte står för sina löften är naturligtvis bara nys. Dom har naturligtvis aldrig lovat att dom skulle ta över borgensansvaret, ty i såfall borde ju detta ha varit inskrivet i köpeavtalet. Att man från kommunalförbundets sida anlitade samma jurist som köparna hade anlitat var ju inte särskilt smart.

Hon vill nog inte heller möta Rällabor och inte heller möta folk som undrar hur i h-e hon är så dum att hon tror att löser behovet av pensionäsbostäder med att bygga seniorbostadsrätter med så hög insats att ingen kommer att borgholmspensionär kommer ha råd att bo där.

Ledaren (med ett par kommentarer under) kan Du läsa genom att klicka här.

I en av kommentarerna funderas det över om "Stig Bertilsson kanske är ett alternativ". Nej knappast, anser jag. Stig är kanske ärligare än Lisbeth, men han saknar begåvning. Lisbeth är falsk som vatten och saknar sunt omdöme. Varför ska man välja mellan "pest" eller "kolera" när man inte behöver. Ölandspartiet erbjuder alternativ som är betydligt bättre. Även andra partier erbjuder namn som begåvningsmässigt slår de båda toppnamnen på centerns kommunvalsedel.

Ölandsbladet skriver:

En gång i tiden var Öland centerpartiets absolut starkaste fäste. Valet är visserligen inte avgjort än, men det verkar som om skymningen har sänkt sig över Center(ö)land.

Jo så blir det ju när ett parti sviker sina grundvärderingar. Centerpartiet i Borgholms kommun har ju glömt bort hela idén med decentralisering, en av partiets grundbultar. I vår kommun är det istället Ölandspartiet som står upp för decenralisering, både decentralisering av makt och decentralisering av kommunal service. Centern i Borgholm har istället under den senaste mandatperioden istället lagt ner tre skolor på landsbygden och sett till att kommunens bortersta samhälle har blivit utan barnomsorg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar