Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 9 september 2010

Djupt olyckligt borgensåtagande på 55 miljoner!

Mindre lyckat under kommunfullmäktigemötet i måndags - och djupt tragiskt för vår kommuns del - var att kommunfullmäktige beslutade att Borgholms kommun ska gå i borgen för ett lån på 55 miljoner kronor för Borgholm Energi AB, avsett för att bygga dom dyra bostadsrätterna för seniorer i kvarteret Resedan ovanpå den blivande vårdcentralen.

Det var Lisbeth Lennartsson
(c), Sune Axelsson (s) och Ilko Corkovic (s) som argumenterade för att kommunen skulle gå i borgen för detta, livligt anförda av Stig Bertilsson (c), som i sin iver svor och gestikulerade i talarstolen, trots att han i sin roll som styrelseordförande i Borgholm Energi AB borde anses vara jävig i detta ärende.

Att bara ha Eddie Forsman (m) på sin sida inför ett så viktigt avgörande är inte mycket att komma med. Vi varnade förgäves.

Dumheten vann med bred marginal vid den omröstning som följde. För att skriva på borgen á 55 miljoner för byggande av alltför dyra osäljbara bostadsrätter för seniorer rösta Cp, S, Mp och V. Emot detta (men väl för själva vårdcentralen) röstade förutom Ölandspartiet även M, Fp och KD.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar