Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 21 september 2010

Hård kuling över Mörbylånga kommun


Om valvindarna drog omtumlande fram över vår egen kommun, så blåste det hård kuling över grannkommunen i söder. Kommunalrådet Kent Ingvarsson (eller "Kent Kuling" som han brukar kallas i månadstidningen Ölandsjournalen) och hans moderater fick mer än tusen fler röster än i förra valet och slog därmed socialdemokraterna som största parti.

Det ser också ut som om grannkommunen i söder för de närmaste fyra åren går miste om det enda lokala partiet i kommunfullmäktige, det parti i Mörbylånga kommun som heter likadant som vårt, men som i övrigt är helt fristående i förhållande till oss. Detta är tråkigt, dels för att det är viktigt för demokratin att lokala partier finns (egentligen skulle det bara få finnas lokala partier i kommunpolitiken, om man tänker riktigt efter), och dels för att Ölandspartiet i Mörbylånga efter en övervunnen tid av turbulens har fått en utmärkt kraft i Charlotte Barvestad som hade kunnat bli en tillgång för såväl kommunpolitiken i Mörbylånga som Mörbylånga kommun. Partiet hade på valnatten endast fått 130 röster och det räcker inte riktigt för en plats i kommunfullmäktige.

Det återstår att se om eventuella ytterligare röster när söndagspoströsterna ska räknas på onsdag kan rädda en plats i kommunfullmäktige åt Ölandspartiet i Mörbylånga kommun.

Kent Kuling sitter hur som helst säkrare än någonsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar