Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 22 september 2010

Centerns katastroval i Borgholm ännu värre. Ölandspartiet i Mörbylånga ser ut att klara en fullmäktigeplats


Idag räknades dom sista poströsterna i Borgholmsvalet. Det skedde på biblioteket i Borgholm där valnämnden bänkat sig inne i det trånga Ölandsrummet. Ölandspartiet fick ytterligare 32 röster, och därmed ökades vår totala röstandel från 7,5 % till 7,6 %.

Tack ni kära väljare som gjort er besväret att be om att få er tillskickat valsedlar för att kunna rösta på Ölandspartiet från annan ort!

När dessa poströster var räknade hade centerpartiets totala röstandel i kommunvalet sjunkit från 25,8 % på valnatten till 25,4 %. Då centern vid förra kommunvalet fick 37,6 % av rösterna så har Lisbeth Lennartssons parti jämfört med förra valet tappat hela 12,2 % av kommunens väljare!

Ändå kan mä
nniskan stå och säga att centern har gjort ett bra val!!! Det visar verkligen hur verklighetsfrämmande hon är.

Man har sagt till mig att det var på pricken när jag härom veckan i en teckning jämförde Lisbeth Lennartsson med en struts. Nu om något har hon väl bevisat för alla att hon väljer att blunda för verkligheten. Så får inte ett ansvarstagande kommunalråd göra.

Onsdagsrösterna har dock inte ändrat något på mandatfördelningen mellan partierna i Borgholms nya kommunfullmäktige jämfört med valnattsresultatet. Vill Du se dom nya siffrorna kan Du klicka här!

Glädjande är att dagens motsvarande poströstning i Mörbylånga tycks ha lett till att Ölandspartiet i Mörbylånga har fått tillräckligt många röster till så att det räcker till en plats i kommunfullmäktige. Grattis till Charlotte Barvestad, som nu under dom närmaste fyra åren kan få visa vad hon duger till! Bra att det även fortsättningsvis finns ett lokalt parti och inte bara "Sverigepartier" i grannkommunens beslutande församling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar