Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 9 september 2010

En verklig valdebatt i Löttorp

Onsdagskvällens paneldebatt i Löttorps bygdegård blev väl egentligen denna valrörelsens enda egentliga kommunpolitiska debatt i Borgholms kommun där alla partier fick var med och även allmänheten fick vara med och ställa frågor.

Intresseföreningen Ölands Norra ska ha all heder för att den håller denna tradition vid liv inför varje val. En eloge även till Ulf Wickbom som var utmärkt som debattledare.
När kommunpolitiker inte har så mycket att komma med själva. så brukar dom istället försöka blanda in rikspolitik, d v s hur utmärkt (alternativt dålig) regeringens politik är o.s.v, och visst försökte en del av kommunpolitikerna även vid denna debatt dra in Rut och Rot etc., men moderator Wickbom lyckades för det mesta återföra dem till ordningen, d v s kommunpolitiken i Borgholms kommun.

Och då handlade det naturligtvis om den dystra befolkningsutvecklingen och den skrämmande åldersfördelningen på norra Öland. Åter kom de nedlagda skolorna i Böda och Södvik i blickpunkten.

Att norra Öland är försummat från kommunens sida, det var de flesta i lokalen överens om (dock inte i politikerpanelen). Från salens djup krävdes året-runt-arbetstillfällen istället för turistsatsningar. Huruvida svaren från panelen var bra eller inte kommer kanske att återspeglas i valresultaten på Norra Öland.

Hur som helst så var det flera som tyckte att en sån här debatt borde ordnas varje år och inte bara när det är val. det är inte utan att jag håller med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar