Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 16 september 2010

Fritt fram för bluff och båg efter friande Edmarkdom? Slut på time-outen?

Idag avkunnades i Kalmar tingsrätt domen mot Rolf Edmark. Den blev frikännande. Tingsrätten fann visserligen att Edmark hade gjort sig skyldig till det fuffens som han hade blivit åtalad för, men samtidigt ansåg domstolen att åklagaren kunde inte hade kunnat styrka att ÖTAB hade lidit någon skada, och kunde inte Edmark fällas för brottet trolöshet mot huvudman (vilket kräver att någon, i det här fallet huvudmannen ÖTAB, har lidit skada). Vittnet Gustaf Öholm hade under ed bedyrat att ÖTAB inte hade lidit någon skada och därmed räddat Edmark från straff.

Med detta torde Edmarks time-out vara över och han kan smyga tillbaka till sin plats i Borgholmsmoderaternas innersta krets. Visserligen bor han för tillfället i Linköping, men erbjuds han en fortsatt plats i kommunstyrelsen, så lär han nog flytta tillbaka. Han har ju trots allt varit Eddie Forsmans högra hand under en lång följd av år.

Måhända väljer borgholmsmoderaterna att hemlighålla Edmarks eventuella återuppståndelse i partitoppen till efter valet.

Sen kan man ju fundera över att ÖTAB:s VD Gustaf Öholm inte tycker att ÖTAB lidit skada av att bli lurat på över 30.000:-. Det är tydligen helt okej att skicka bluff-fakturor till ÖTAB och få pengarna utbetalade av Öholm, bolaget lider tydligen ingen skada. Man kan undra hur mycket pengar som bolaget på det viset har blivit frånlurat. Att ÖTAB:s pengar i grund och botten består av skattepengar tycks vara bortglömt i sammanhanget.

Det är kanske inte så konstigt att ÖTAB går med förluster även efter en rekordturistsäsong!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar