Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 11 september 2010

Pinsamt grönköpingspekoral från pinsam "partiutfrågning"


Idag innehöll Ölandsbladet ett pekoral av värsta slag. Det var vice ordföranden i en pensionärsförening, som jag nämnt om i bett tidigare inlägg, Oförskämt och nedlåtande mot Bodil och Ölandspartiet. Hot mot demokratin , en herre vid namn Claes Lindemark som skrivit ett eget referat från "partiutfrågningen" i Källa i tisdags. Han har noggrannt räknat upp vilka politiker (och från vilka partier) som "deltog" utan att alls omnämna att Ölandspartiet inte fick komma dit. Vilket jäkla hyckleri!

Det Lindemarkska pekoralet avslutades med:
Efter tre timmar avslutade Roland Larsson med att begära ett tydligt "JA" på frågan: "Är ni beredda på att samarbeta för ett ännu bättre norra Öland i Borgholms kommun?" Alla svarade JA och därpå avtackade Roland alla deltagare och mötet avslutades med en lång applåd.
Nej det är faktiskt inte hämtat ut Grönköpings Veckoblad även om man kunde tro det.

Sen kan man ju undra över hur mycket klokare av det här som de pensionärer blev, som besökte träffen, över hur de skulle rösta kommunalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar