Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 4 september 2010

Kommunalråd tyst på Strand


Till skillnad mot vår öppna samtalskväll i Gärdslösa var debatten på Strand så hårt uppstyrd att endast dom som satt uppe på podiet fick yttra sig. Publiken tilläts inte att ställa frågor. Allt skulle hållas inom dom ramar som Peter Adolfsson gjort upp.
Ölandspartiets ombud på plats, Eric Widner, fick dock in välriktad kritik mot att kommunen säljer och har sålt stora markområden i Borgholm - Köpingsvik till enskilda spekulanter som gör och har gjort grova pengar på att dessa markområden dem till tomter för lyxigt fritidsboende.

På podiet saknades såväl Lisbeth Lennartsson, Christina Ateva och Asta Ivarsson, centerpartiets tre ledande politiker i kommunen. Dom "prioriterade" tydligen att sitta tysta bland åhörarna på Strand framför att stå fast vid den utmaning från utmanarlaget i Ölandspartiet, som de tidigare så kaxigt hade antagit. För centerns del var det nu istället Stig Bertilsson som satt på podiet och hade yttranderätt. Han förklarade att Lisbeth hade haft en jobbig dag, och därför var det nu han som fick föra centerpartiets talan.

Lisbeth hade nog fått problem vid förmiddagsdebatten på Ölands Gymnasium när hon begärt handuppräckning av eleverna för att få fint betyg på skolmaten och istället fick ett tydligt besked av eleverna som går på restaurangutbildning, som tyckte att den mat som dom fick från kommunens kök var dålig.

Än värre blev det kanske senare under dagen när hon promenerade Storgatan ner sida vid sida med en borgholmsbo som ingen kan tänka sig annat än att stå centern mycket nära, när denne med kraftfull stämma högt och tydligt deklarerade så att det hördes på långt håll:

" - Jag har röstat på centerpartiet i hela mitt liv, men i år ska jag inte rösta på centerpartiet kommunalt!"

Sånt får man ta om man är kommunalråd och tror att man kan köra över folk hur som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar