Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 21 december 2013

Nytänk med bostäder och kulturhus vid Borgholms yttre hamn


Frågan om bostäder i Borgholms yttre hamnen har nötts och stötts åtskilliga gånger under årens lopp och olika förslag har med ojämna mellanrum dykt upp, varav några har väckt rena ramaskrin. Vanligen har något stort hotell varit inbakat i paketet. Kanske ändå att frågan har börjat mogna nu? 
Låt oss till att börja med utesluta hotellet! Det räcker med att Strand inte klarar att hålla öppet året runt. Ytterligare ett hotell med begränsat säsongsöppethållande behövs inte! Lägg därtill att marknaden för konferensverksamhet med övernattning håller på att bli betydligt kärvare i takt med alla avslöjanden om politiker och andra höjdare som festar runt på skattebetalarnas bekostnad samt att kurser och seminarier alltmer övergår till att bli "webbinarier" på nätet. 
Men nog skulle det gå att bygga högt och koncentrerat vid Yttre hamnen. Vi har ju en viss en vana vid en hög "sky line" (uttalas "skajjlannj") där efter alla år med Lantmännens höga silo. Här vore kanske läge för någon byggherre skulle våga sig på en variant av Varvsholmen i Kalmar. 
Platsen där Lantmännen har sin nuvarande butik borde dock vara den perfekta platsen för det nya kulturhus som allt fler börjar efterfråga. Det finns dom som redan vet hur det borde se ut och vad det borde innehålla!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar