Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 18 december 2013

Blir nog ingen stor filmskapare - men webbsändningar från kommunfullmäktige är viktiga!

Jag blir nog aldrig någon ny Ingmar Bergman eller någon berömd filmfotograf. Vid fullmäktigemötet i måndags tejpade jag fast "filmkameran" (d v s mobilen) på sitt underlag så att bilden skulle bli stadig och inte fladdra. Det lyckades mycket bra. Så bra att det råkade komma en tejpsträng framför kameraögat i vänsterkant av bilden utan att jag märkte det. Den satt kvar där hela kvällen. 
Det visade sig att alla som talade från den vänstra av dom båda talarstolarna kom att se lite suddiga ut när dom stod där.  Nu förstår ni varför. 
Stora filmskapare gör nog inte som jag. Men så är jag inte heller ute efter att skapa film. Vill bara återge en verklighet som politikerna inte vill att deras väljare ska få se, men som medborgarna faktiskt har rätt att få se!
Vill Du åter titta på första halvlek av mötet och höra och se när jag drar på tejpen och höra första halvan av budgetdebatten, klicka här! Vill Du se och höra andra halvlek då budgetdebatten övergår i en förvirrad röra när det blir dags att fatta besluten, så klickar Du här
Som jag faktiskt förutspådde innan, så blev budgetmötet ingen publiksuccé. Det var 21 direktföljare via webben i första halvlek men bara 11 i andra. Betydligt färre var där som publik i stadshuset. 
Ändå har det gjorts mer än 5000 besök i Borgholms kommunfullmäktige via webben sedan jag började mina sändningar i maj, så nog fyller webbsändningar från kommunfullmäktige en viktig funktion för fler än ett fåtal! 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar