Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 1 december 2013

God fortsättning på nya kyrkoåret!


Var i en fullsatt kyrka idag där Julle Lund predikade. Han är verkligen bra. Han kunde förklara så till och med en åsna kan förstå. 
Mimåsakören sjöng så att det stod härliga till. Namnet på kören kommer kommer från systrarna Mimmi Göth och Åsa Staaf som är aktiva eldsjälar i den. 
Julle lät dela ut "värdebevis" med en åsna på till alla som var i kyrkan och fick hela kyrkan att sjunga en ny version av "Hosianna" till hans eget gitarrpel så att det riktigt svängde. 
På läktaren stod Jörgen Jannerstrand och spelade trumpet. Men när han han klämde i med en helt annan melodi än den som församlingen sjöng till den gamla kända psalmen 43 (numera 103) "Bereden väg för Herran", då blev det lite för rörigt. 
Började faktiskt undra om den gode Jörgen hade haft en större whiskyprovning igår.
Han bättrade sig dock och gjorde sedan sitt yttersta för spela rätt toner under de övriga psalmerna. Bra!
Första advent är kyrkans nyår, så idag det var den första dagen på det nya kyrkoåret. Får önska God Fortsättning!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar