Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 29 december 2013

Kungliga startpengar till återuppbyggnad vid Sikehamn

Glädjande att läsa att dagens svenske kung, Carl XVI Gustaf, lyckligtvis inte håller lika hårt om sin pung som Gustav Vasa och andra historiska tyranner. Ibland låter majestätet ett och annat dimpa ner på den ö som han så gärna besöker när han kan. Kungen har utlovat ett startbidrag på 200 000 kronor till återuppbyggnad av den brygganläggning vid Sikehamn som raserades av stormen Per för ett antal år sedan. 
Okej, nu tar ju inte kungen pengarna ur den egna pungen utan från hans farfars, Gustav VI Adolfs, fond för svensk kultur. Men ändå!
Kanske har kungen råkat läsa min blogg för en månad sedan där jag skrev om snåla Borgholms kommun som sagt sig vara "välvillig" men som  inte - åtminstone inte vad jag ännu har hört - kunnat bidra med så mycket som en tia (som faktiskt föreslagits!) till återuppbyggnaden.
Har man från kommunens sida kollat upp om de egna försäkringarna kan användas? Detta med tanke på  uppgifter om att bryggan anlagts på kommunägda fundament. Kanske räcker det kungliga bidraget till självrisken? Isåfall är det bara att sätta igång! 
Sikehamn på Kapelludden i Bredsättra är en viktig turistattraktion med sin kapellruin, sitt stenkors och den höga fyren. Det är en historiskt betydelsefull plats väl att vårda! I detta ingår givetvis att återuppbygga den raserade brygganläggningen. Kommunen kan inte bara sitta och rulla tummarna utan måste naturligtvis göra något.


   Värt att återuppbygga




Historiskt betydelsefull plats

Foton: Sune Johansson 

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar