Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 22 december 2013

Möjlighet till snurr på demokrati


Brukar inte lägga mig i vad som händer i den södra kommunen på Öland och har egentligen inte med det att göra. Det Ölandspartiet, som jag företräder, ägnar sig egentligen enbart åt den egna kommunen och det är viktigt nog! 
Men någon enstaka gång är jag frestad att komma med ett tips över kommungränsen och det gör jag nu. Inte som företrädare för ett parti utan som allmänt intresserad av demokratifrågor. 
Den senaste tiden har ett flertal insändardebattörer engagerat sig angående ett antal ännu inte byggda vindkraftverk vid Albrunna. Det kunde därför vara intressant att veta vad som är den allmänna uppfattningen bland dem dem som bor på södra Öland, inte minst för kommunstyrelsen i Mörbylånga som ska fatta beslut! Den demokratiska aspekten är faktisk viktig i frågor där många känner sig berörda. 
Eftersom ett valår nu stundar och ett bra röstningstillfälle erbjuds redan i samband med EU-valet den 25 maj, varför inte låta invånarna i hela Mörbylånga gamla kommun (från Resmo och Stenåsa i norr till Ottenby i Söder), där man både kommer att kunna se vindkraftverken och skörda dess frukter i form av eventuella nya arbetstillfällen, att säga sitt i en rådgivande folkomröstning? 
Innan politikerna fattar slutligt beslut!

Vill Du kommentera, klicka här!

2 kommentarer:

  1. Håkan Peterson, Sättra22 december 2013 kl. 16:42

    Hej Lubbe,
    vill önska dig en riktigt GOD JUL och ett framgångsrikt GOTT NYTT ÅR 2014!
    Hoppas du tar tid att vila upp dig i helgerna - så du är I form till "Supervalet 2014". För det gäller väl inte bara på riksplanet utan också i hemmakommunen?

    Vill också tacka dig för dina webbsändningar från kommunfullmäktige - som ger en ökad insikt i kommunens arbete, demokratin och andra viktiga frågor. Hoppas du orkar fortsätta med dessa live-sändningar tills fullmäktige inser fördelarna med att vi medborgare enkelt - och på distans kan ta till oss vad som föregås i Borgholm.
    Hälsningar

    SvaraRadera
  2. Hej själv Håkan!

    Önskar Dig detsamma: En riktigt GOD JUL och ett framgångsrikt GOTT NYTT ÅR 2014!

    Visst blir det ett riktigt superval här i kommunen 2014! Ju fler som ställer upp för Ölandspartiet inför valet, ju bättre kan vi åstadkomma en storskräll och få till stånd en förändring i kommunen!

    Hälsningar
    Per L

    PS. Såklart att jag fortsätter med sändningarna!

    SvaraRadera