Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 5 december 2013

Östra sidan har rätt till den busstrafik som man betalar för!


Dom som bor i Runsten och Gärdslösa - och på resten av östra sidan ända upp till Föra - får betala lika mycket för sina månadskort på KLT-trafiken som dom som bor i Kalmar eller i Borgholm. Ända har man i Borgholm - för att inte bara tala om i Kalmar - utmäkta bussförbindelser veckans alla dagar.
 
Medan man i orter på östra sidan, som t ex Gärdslösa och Runsten bara har busstrafik måndag t o m fredag. 
Detta är egentligen väldigt, väldigt orättvist. 
Varför ska min inte ha bättre bussförbindelser på östra sidan när man betalar lika mycket för trafiken, oavsett om man köper busskort eller endast bidrar med sina skattemedel?
 
Varför ska inte dom som bor på östra sidan kunna ta bussen in till Borgholm en lördag för att handla eller strosa omkring lite när dom som bor på västra sidan har alla möjligheter att göra det. Varför ska dom som bor på östra sidan behöva ta bilen och hämta sina barn från de kvälls- och helgaktiviter som kan förekomma i Borgholm eller Kalmar förekomma - trots att deras barn har busskort - när barn som bor t ex i Rälla kan åka själva med någon KLT-buss?
 
Det är faktiskt dags att ändra på det här så att dom som bor på östra sidan får den trafik som dom betalar för.
 
Skyll inte på att det är så få som åker med bussarna på östra sidan! Det är nämligen inte så attraktivt att ta bussen till Borgholm om man antingen måste åka hem igen med vändande buss eller så vänta i Borgholm i kanske  fem sex timmar på nästa tillbaka. Om man inte tänkt att vara i Borgholm mer än ett par timmar så tar man hellre bilen. Så det är faktiskt inte resenärernas fel om det kan vara glest med folk i bussen. Sätt in fler turer så blir det fler som åker. Folk vill gärna veta att dom också kan komma hem ungefär när dom vill ifall dom ska ta bussen! 
Närtrafik i all ära, men den vanliga linjetrafiken måste också fungera. Även på landsbygden! 
Med trafik även på lördagar och söndagar!
 
Däremot behöver inte alla bussarna vara så förbaskat stora.
Man undrar ibland hur planerarna på KLT funderar när stora ledbussar sätts in på lågtrafiksturer.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar