Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 9 december 2013

Varning för Betty och Stig?


Det stormar kring stormarnas namn. 
Att stormar ska ska ha personnamn är ett ganska nytt fenomen hos oss men fdet kommer nog från andra sidan Atlanten. Där har orkanerna sedan länge haft kvinnonamn, och vi minns väl fortfarande Katrina som för åtta år sedan hade dränkt stora delar av staden New Orleans. 
Samma år härjade stormen Gudrun hos oss och sedan dess har även vi haft namn på våra oväder. Av någon konstig anledning skulle nästa stora storm som härjade här få heta Per, den som lyfte upp en sjöbod vid Kapelludden i Bredsättra och kastade den mot det stora stenkorset som slogs itu. 
Nu "stormas" det om vad stormarna ska heta och varför dom ska byta namn allt efter som dom förflyttar sig. Stormen Bodil som hemsökte Danmark i förra veckan bytte namn till Sven på hitsidan av Öresund. På den här sidan Kalmarsund hade den ju kunnat få heta Betty om skadorna blivit större än dom nu blev. 
Men kallt har det blivit sen "Betty" kom hit och snö, något som ju inte brukar passa in i våra kommunal-oråds budgetberäkningar, vare sig dom har hetat Betty eller Stig.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar